Rostskydd

Att investera i rostskydd är en smart idé. Det finns många fördelar med att rostskydda en bil, det viktigaste av allt är att du minimerar risk för framtida rostangrepp. Sedan så funkar en rostskyddsbehandling lite som en ljuddämpande behandling också. Många som gör en behandling upplever bilen som tystare efter en behandling. Dock så är det inte därför man ska göra en behandling.

Här kommer några bra kort frågor och svar om rostskydd:

Behöver jag rostskyddsbehandla en ny bil?

Svar: JA!, enligt både av proffs samt av egen erfarenhet så är det bäst att rostskydda en bil när den är ny och innan rost har hunnit komma. Då får du ett bra resultat och det blir billigare än när man måste blästra och göra iordning med plåten.

Hur lång tid tar en behandling?

Svar: En behandling tar ca 2-3 dagar beroende på torktider mellan dem olika stegen. Se upp för företag som levererar bilen samma dag. Det är omöjligt att hinna med att demontera samtliga plastdetaljer, göra en ordentlig underredstvätt och torkning inklusive behandling på endast 1 dag. Det gör nog mer skada än nytta kan jag tänka mig.

Vad kostar en behandling?

Har mejlat några stationer för att kolla upp vad en behandling kan kosta och det rör sig om allt från 3500:- till 12000 inklusive moms beroende på vilken bilmodell samt storlek på bilen det rör sig om. Där är även allt arbete inräknat för en ny bil. Behöver man göra extra rostlagningar så rör det sannerligen sig om mer pengar.

Vilka kan man utföra behandling hos?

I Stockholm hittar du Rostskyddab.se som utför rostskyddsbehandling. Utöver dem finns det flertal stora kedjor som utför rostskydd. Exempelvis: Fackkedjan Tectyl, Mercasol och Dinitrol.

Vad är orsaken till att bilar rostar?

Svar: Sveriges tuffa och fuktiga klimat

Bilförsäljare säger att min nya bil har tillräckligt med rostskydd, stämmer det?

Svar: Nej, det är inte många bilar idag som säljs med ett fullgott rostskydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *