Kooperativt boende

Bo tillsammans som en stor familj

Alla har någon gång fått höra att man ska duscha tillsammans för att spara vatten. Sparas det på vatten sparas det på miljön vilket är bra för alla.

Därför är att bo tillsammans bra ur en miljösynpunkt. Miljön finns endast en gång varför det är så otroligt viktigt att bevara den då gott det går i vår tid.

Sverige är och har varit ledande många år när det gäller singel hushåll. Varför väljer svenska folket att bo ensam när det finns så många alternativ. Att ha en inneboende skrämmer många och det är ett direkt nej vid frågan. Samtidigt är det många som klagar på ensamheten och hur svårt det är att träffa nya människor. Det säger sig själv.

Kooperativt boende kommer allt starkare i vår tid då det är så många delar att ta hänsyn till. Ta steget och flytta in med andra. Det går alltid att få vara ensam vid behov samtidigt som det alltid finns andra människor runtt om. Kanske det blir bestämt att det ska vara ett mat schema. En gång i veckan behöver det tänkas på vad som ska lagas och vad som ska handlas. Sex dagar i veckan är det bara att sätta sig till bords och äta lagad mat. Möjlighet till att upptäcka nya smaker och rätter finns. Det dyker kanske upp en rätt vilken går att ha som parad rättt ifall det är dags för en kväll med det gamla kompis gänget.

En ursäkt för att inte flytta till ett kooperativt boende är barn. Familjen har redan barn och det är bars unga ensamma människor som flyttar till såna ställen. Det är också fel. Förr i tiden kanske det var så i större utsträckning. Den nya tiden är här på så många sätt. Många familjer med barn flyttar ihop av enkla anledningar som att det alltid finns barnvakt om de vuxna vill göra något själv. Och tänk på barnen vilka alltid har kamrater att leka med. Syskonen behöver inte alltid vara uppi varandra och friden blir större för alla inblandade.

Kostnaderna blir betydligt lägre då det är fler som delar på allt vad ett hus kan tänkas hitta på när det gäller utgifter. Matkontot kommer bli lägre då det delas upp och det är mer sällan det behöver lagas mat och handlas. Barnen har kul och sällskap av varandra och de vuxna kann rå om varandra då det finns andra vuxna i närheten. Kooperativ boende är det nya!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *