Villa eller radhus

Att bo i villa eller radhus

Går du i husköpartankar? Då är det mycket att tänka på eftersom allt som kan tänkas uppstå är på ditt ansvar. Variationerna av fastigheter som finns på marknaden är enorma. Vad passar för just dig? Det är viktigt att redan innan ha klart för sig vad som passar. Ska det vara i radhus och barnvänligt eller är det mest för dig själv som du vill bo på landet? Bestäm först vad det är som du söker efter och bestäm därefter.

Efter köpet av drömfastigheten kommer alla andra problem som måste kunna lösas. Finns det en egen brunn på tomten eller är kommunalt vatten indraget i fastigheten? Vilken typ av uppvärmning är det och vilket skick är taket i? Kanske det är dags att tilläggsisolera huset eftersom det är gammalt och dragigt? Om det är ett radhus gäller det att kontrollera vad som får göras utvändigt och inte. Är det sagt i föreningen att alla hus måste vara röda eller får du måla om ditt hus till grönt om du vill? Hur ser fönsterna ut? Om det är dags att byta ut dessa måste du fundera på om de ska vara träbeklädda eller av aluminium. Det sistnämnda ser trovärdigt ut och ger en känsla av trä trots att det är traditionellt. Fördelen med aluminium är att det är underhållsfritt. Dock kostar dessa fönster något mer än de som är träbeklädda.

En villa eller ett radhus innehåller ofta många olika rum. Dessa kommer med tiden att behöva fräschas upp och moderniseras. Ta då ett rum i taget och börja inte med många olika projekt samtidigt. Som ett exempel kan många göra om ett vardagsrum själv. Att läggs klinkergolv och tapetsera är inte så svårt som många tror. Det finns idag många enkla lösningar för privatpersoner. Var aldrig rädd för att prova och misslyckas. Det är sådant som man lär sig av med tiden. Kök kan vara värre. Där kan det behöva lejas yrkesfolk. Gör det du kan själv innan du anlitar hjälp och spar därigenom pengar. Att riva kan många göra. Ut med skåp och golv så att hantverkaren bara behöver bygga upp köket igen åt dig.

Någonting som en privatperson inte kan åtgärda själv är våtrummet. Det måste någon med behörighet ta hand om. Var noga med att kontrollera den hantverkaren som du anlitar. Om det skulle bli något fel i badrummet och försäkringsbolaget behöver kontaktas är detta viktigt. Ett boende i villa eller radhus är härligt så var inte rädd för att köpa dessa fastigheter, men var noggrann vid renoveringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *